mandag 16. oktober 2017

Sprett på terningtur

Vi hadde ikke noe bestemt mål for turdagen den 10.10. Da vi sto ved porten fant vi ut at vi skulle ta med oss en terning, så da ble det en terningtur: 1 og 2 var til høyre, 3 og 4 rett frem, og 5 og 6 var til venstre.  Det syntes barna var spennende, og de var ivrige på å kaste terningen. Vi måtte telle hvor mange øyne terningen viste, og noen av barna kunne forskjellen på høyre og venstre.

Terningen tok oss med til skogen ovenfor gamle Stange skole.
Vi gikk forbi en båt, og den var det mange som hadde lyst til å kjøre med.
Vi fant søppel, og møtte også på Nils (katten til Iren i barnehagen)

Vi øvde på hva vi må gjøre når vi skal over veien. Vi ble enige om at det ikke var nok å se raskt til hver side, men at vi må se oss godt for, og også lytte etter om vi hører noen biler.
Når vi kom oppover mot skogen fant vi en liten lekeplass, og alle fikk skli i sklia før vi gikk videre.

På turen videre snakket noen om kjærester, og det var det flere som hadde.
En voksen spør en gutt; "Har du kjæreste da?". Gutten: "Nei, men jeg har kjæledyr"
I skogen fant vi surblad, og det var kjempegodt!
Mange begynte å bli sultne når det nærmet seg mattid, og vi fant en fin plass i skogen der vi spiste maten vår. Barna har blitt så flinke til å pakke opp maten sin og rydde bort når de er ferdige, og det er mange gode samtaler mens vi spiser maten vår.  


Vi fant også maurtue, vi har tema om mauren nå. Så da snakket vi litt om hva slags maur som bor i maurtua, flere som husket at det var rød skogsmaur og fortalte hvilke farger som er på den, og at stokkmauren bor i stokker og gamle busker.
Vi lot terningen bestemme en gang på turen hjem, og da havnet vi på stien ned mot vannverket. Noen fant en pinne som lignet på en Y, og da var det flere som ville lete etter bokstaver i naturen. Vi lekte også i mange blader som hadde falt ned på stien - det var gøy å kaste de over seg.











Turen ble på nesten 3,4 km., og det var mange som spurte om vi kunne ta med oss terning på tur neste gang også :)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar