tirsdag 16. oktober 2018

Turer med Ole Brumm

Terningtur med Ole Brumm:
1. oktober: Vi stoppet ved hvert veikryss og kastet terningen for å se hvor vi skulle gå. 1-2 betydde til høyre, 3-4 rett frem og 5-6 til venstre. Barna fikk bytte på å kaste terningen. Vi gikk gjennom skogen ved skolen, der fant søppel som vi plukket med oss, vi så et tre som hadde veltet med hele rota opp (her bodde nok trollet...). Så kom vi ut igjen på veien mot lavvo'n. Når vi var på tur mot skolen igjen møtte vi på en hund, men den var litt for redd til å hilse på oss. Så gikk vi til skolen og lekte der. Veldig gøy å få prøvealle lekeapparatene der. Vi spiste mat ute i sola bak skolen. Så ble det fotballkamp i ballbingen og lek på ned siden av skolen. Og til slutt hilste vi på geitene til Even:)















Lavvotur med Ole Brumm: 
8.oktober: I dag gikk turen forbi skolen og videre til lavvoen, hvor vi lekte litt. Gikk videre og så på treet vi følger gjennom året, og der var det masse gule blader. Vi fulgte veien oppover i skogen, og opp til Berg. Der spiste vi niste, og gikk gangveien ned igjen. Vi plukket mose, blader og kvister på turen. En super tur med fornøyde unger.
















Lavvotur på impuls
Torsdag 11.oktober var Ole Brumm-barna delt i forskjellige grupper. Noen av barna skulle ha utelek, - vi bestemte oss for å gå til lavvoen. Før vi gikk måtte vi pakke sekk, og finne ut hva vi trengte å ha med for å spise der. Barna fikk ansvar for å finne ut hva vi skulle ha med og lage en liste. Sekken pakket vi sammen. Ute ved Lavvoen var barna ivrige i "Daidalos-lek". Så gikk vi inn for å fyre opp, og spise maten vår. Vi leste Pulverheksas påskekrim. Vi koste oss med mat og saft før vi gikk tilbake til barnehagen. På tur tilbake hilste vi på noen 1.klassinger på skolen - veldig koselig.








Ole Brumm på tur i nærområdet: 
15.oktober: I dag bestemte vi oss for å spise mat i gapahuken. Men vi syntes vi måtte gå litt lenger tur, vi gikk ned til midtbugutua og til lavvo’n og så tilbake til gapahuken. Når vi skulle gå over veien til skolen møtte vi vegvesenbil med blinkende lys  på taket og «bred last» skilt. Bak kom det en stor lastebil med en stor maskin som knuste Stein til grus på. Den stoppet ved skolen og da fikk vi se på den og snakke med de som kjørte. Ved lavvo’n hadde vi lekepause. Noen reiv ned hytta som var bygget og noen lekte «taurus». Mange som var sultne når vi kom til gapahuken😊










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar