onsdag 16. mai 2018

Glimt fra Solstrålen

Heffalompen 
Fra lavvotur 3.mai.
Vi møtte mye spennende på veien, og fant både elgbæsj, rådyrbæsj, et troll som barna trodde at sov vinterdvalen sin, og et fjell bygget opp av stein. 



Disko-moro. Barna har mange ulike moves og triks på lager :) 
Filmstund sammen med Tigergutt; vi så Knerten, og koste oss med popcorn og saft. 

Sprett
Forrige tirsdag gikk Sprett hele Bellarudrunden. Det var mange barn som ble overrasket og glade når de fikk gå på tur i joggesko. Vi plukket mange blomster, studerte mange insekter, og det var spennende å se på elva med masse vann. "Nå var det fint å spise mat ute nå!" sa ei av jentene. Fin tur med flinke unger :) 








På Sprett har vi også bakt sjokoladekake, og lagde innbydelse og inviterte Nasse Nøff på besøk. Koselig stund med kake og kos :)



Vi har laget 17.mai-pynt og fargelagt flagg. 
Måling på lang, lang rekke.

Baking er en viktig del av hverdagen vår. 

Blir litt oppryddingsbehov når matavfallsposen ryker på vei ut i søpla... 
Tårnbygging med plastkopper er en populær aktivitet. 


Vårrengjøring ute 
Og syklene får seg en vask i det deilige sommerværet. 

Ole Brumm 
Forrige uke hadde vi vårbingo ute på tur. Alle fikk et ark hver, og vi lette etter forskjellige blomster, insekter, maurtuer og bekker. Ungene var kjempeivrige på å finne alt på arket, og vi så mange spennende småkryp underveis. 













Vi lærer om nedbrytingsprosesser. Vi har vannet en brødskive, og barna har tegnet hva de tror vil skje utover uka. Det er mange forslag fra barna, blant annet tror de det vil komme mugg, sopp og gress på skiva. Det blir spennende å følge med videre.  




Fruktfat til bursdagsfeiring. 
Deilig med sommer 
Vi har også sådd erteblomst og blomkarse, hørt fortelling om 17.mai (Norge og Danmark på lekeplassen), og lagd 17.mai-sommerfugler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar