fredag 10. november 2017

Solstrålen, uke 44-45

Ole Brumm på tur 
En fin tur i skogen ved gapahuken. Turen inneholdt både klatring i trær, balansering på nedblåste trær, og skogvandring. Litt jobbing på en gammel gapahuk som vi fant ble det også, og vi fant gapahuken som utegruppa har laget. Der testet vi hvor mange vi fikk plass til. Gutta fikk også testet musklene sine når de fant råtne trær som kunne dyttes overende. Vi avsluttet med å spise nista vår i gapahuken og leke litt gjemsel før vi gikk ned i barnehagen igjen. Flott tur :) 





Førskoletreff 
Ett av flere treff for alle barna som skal begynne i første klasse på Stange skole til høsten. 



Oppgradering av uteplassen 
Vi har fått oss ny "vedbod" bak den røde boden, og nå må veden flyttes da vi skal i gang med bygging av garasje til minibussen. Det har blitt mange trillebår-lass med ved, og ungene har vært kjempeflinke til å hjelpe til! 








Bålmat 
Forrige torsdag ble det "spontan bålmat" for Sprett, da vi trengte å rydde unna litt mat i fryseren. Vi  delte gruppa i tre; ei gruppe var med ut for å tenne opp bål, ei gruppe fant fram bålmat inne og telte hvor mange gafler, kopper og tallerkener vi trengte. Den siste gruppa hadde formingsaktivitet. Alle kom ut og spiste mat sammen i strålende høstvær.

Haloween
Samarbeidsprosjekt; lage Haloween-bilder. Vi snakket også om Haloween i samling, og barna sa at denne dagen kunne vi spise godteri selv om det ikke var lørdag! :) 

Ut på tur 
Stadig grupper ute på tur, og det er mye spennende å se på underveis. Å være underveis, undre seg, studere og oppdag er hovedmålet for en hver tur i barnehagen. 
Tigergutter på tur: 




 Mitt valg-tur, 3.november:
Barna ville til lavvoen. Vi stoppet først for å fiske i bekken ved skolen, før vi gikk videre og fant en hytte og en stor stein. Etter å ha dratt opp både abbor og torsk hoppet de ned fra "fjellet". Plutselig ble vi ringt etter fra barnehagen, fordi formiddagsmaten var klar. Vi rakk aldri frem til lavvoen, siden det stadig var nye ting å finne på underveis :) 




På tvers av generasjoner 
På mandag var det tid for et nytt treff på Balke bo- og servicesenter med en gruppe Sprett-barn. Denne dagen var det maling som sto på programmet :) 




 Matlevering
Spennende når Asko-bilen kommer med matlevering til barnehagen. 
 Moro å rulle ned skråningen :) 
På planleggingsdagen fikk assistentene i oppgave på slutten av dagen å lage i stand to rom med lekemiljøer på hver avdeling, ut fra barnas interesser. På Solstrålen ble det gjort klart et flott tegnerom, og på vinkelrommet ble det gjort klart til lego-bygging, med ulik lego presentert på en fin måte. Når det er dekket til lek blir hverdagen mer spennende og inspirerende. Det er ikke alltid så store endringer som skal til :)  

Vi ønsker store og små en riktig fin helg :) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar