tirsdag 30. januar 2018

Det var en gang...

På småbarn jobber vi mye med eventyr, og bruker samme eventyr over tid slik at barna blir godt kjent med det. 

Skinnvotten 
Tigerguttene jobber med eventyret Skinnvotten. Her har mange av barna til og med lært seg navnene på dyra i eventyret, og dette er slett ikke så enkle navn; Friskefrosk Langelår, Villsvinet Trynebrett, Bamsefar Labbdiger, Revemor Silkesvans, Harepus Hoppsadans, Pilemus Silkehår og Ulven Aldrimett. Barna har også fargelagt dyrene fra eventyret - det henger til pynt på avdelingen :) 


Gullhår og de tre bjørnene 
Nasse Nøff jobber med eventyret Gullhår og de tre bjørnene. Vi har blant annet hørt eventyret fortalt med konkreter - og blitt litt nærmere kjent med disse figurene, malt Gullhår, og pyntet greina vår i taket med bilder fra eventyret. Gullhår og de tre bjørnene pynter også opp på vinduet, og inspirerer til samtale og lek. 








Bukkene Bruse 
På Kengubarna er det Bukkene Bruse som har vært i fokus. Vi har blant annet hørt eventyret fortalt med konkreter - og blitt litt nærmere kjent med disse figurene, laget troll av trolldeig som vi har malt, malt troll på ark, og tegnet fra eventyret. Dette eventyrtemaet pynter også opp på vinduet, til inspirasjon for lek og samtale. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar