torsdag 21. september 2017

Turdag med Sprett

Mens en gruppe fra Sprett besøkte Balke bo- og servicesenter på tirsdag, var resten av gruppa på tur. Lavvoen var dagens turmål, siden det var regnvær og godt å spise maten sin i en varm lavvo.
For å øve på å ferdes i trafikken gikk vi hovedveien ned, og barna var veldig flinke til å gå på innsiden av den hvite streken slik vi har snakket om.
Vi møtte mange biler fra Sivilforsvaret.
Når vi kom inn i skogen så vi buska vår som vi skal følge gjennom året,
og snakket om hva som hadde skjedd med den . Noen av barna sa at det så ut som om den var brent. Vi snakket om at den ikke hadde fått nok næring, og om hva næringen til buska er.
Vi gikk opp til lavvoen, satte fra oss sekkene og fyrte opp i ovnen.
En av guttene spurte om vi kunne gå å leke ved bekken, så en voksen ble med guttene ned dit mens jentene lekte ved lavvoen.
 
Guttene hadde fin lek ved bekken, og hadde blant annet funnet en rull med blank tape ved lavvoen som de lekte med. Planen var å tape sammen bekken, og de samarbeidet veldig godt om dette. Alle kom med forslag for å kunne kaste tapen over til den andre siden av bekken. Til slutt fant de ut at det var best å holde i enden av tapen, og kaste rullen over til den som sto på den andre siden. De fant også "tømmerstokker" for å lage bro over bekken, fisket, og lagde båter av ormegress og kongler.
Jentene, som hadde kost seg med lek ved lavvoen, hentet guttegjengen til mat.
Etter maten måtte vi nes til bekken igjen alle sammen, og den gode leken fortsatte. Vi lagde også kjeder av ormegress.
Marken kommer frem når det er vått i bakken
Etter hvert foreslo vi voksne at vi skule gå tilbake til barnehagen. Det ble raskt nedstemt, så vi ble en stund til :)
En fin dag på tur :)
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar