mandag 3. august 2015

Nytt barnehageår, info om oppstart og tilvenning :)

Velkommen til et nytt barnehageår :)
Da er vi i gang med et nytt barnehageår her hos oss, og i dag har vi hatt besøk av noen av de nye barna som skal begynne hos oss. Det har vært kjempekoselig :) Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt barnehageår med mye lek, læring, gode opplevelser, kos og moro!

August måned preges av innkjøring og tilvenning i barnehagen. Vi har mange nye barn som skal begynne hos oss, og vi har noen "gamle" barn som er litt skeptiske til å begynne i barnehagen igjen etter ferien. Noen har byttet avdeling, andre kunne kanskje heller tenke seg og fortsette å være hjemme med mamma og pappa.

Vi har også flere nye ansatte på plass hos oss fra denne uka, og ønsker dem hjertelig velkommen til oss :) Informasjon om hvem som jobber her hos oss finner du på vår hjemmeside under fanen Om oss - Ansatte.

Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre dagen til alle barna, både nye og gamle, så trygg og god som mulig, og jobbe for at hver dag blir en god dag for store og små, slik at barnehagen blir Et godt sted å være!

Oppstart og tilvenning
Det kan være overveldende for både liten og stor å starte i barnehage, og i oppstartsperioden legger vi til rette for mye utetid og småturer i nærområdet for flere av de "gamle" barna våre, slik at det blir mest mulig ro for de nye barna og foreldre/foresatte som kommer til oss.
Foreldrenes trygghet er avgjørende for at barna skal bli trygge i barnehagen. Derfor; er det noe du lurer på så ta det opp med noen i barnehagen; ALT er lov til å lure på. Og det er helt naturlig å føle seg litt usikker når man skal overlate det kjæreste man har til noen man ikke kjenner. Vi ønsker å ha en åpen og gjensidig kommunikasjon, slik at vi blir kjent med hverandre og trygge på hverandre. På den måten kan vi sammen legge best mulig til rette for at barnet får det godt i barnehagen. Ikke gå å undre deg over ting ved barnehagen, snakk heller med oss om det :)

Når barnet skal begynne å være litt alene i barnehagen er det også naturlig å føle seg litt engstelig. Lurer du på hvordan det går med barnet når du ikke er der så må du gjerne ringe oss. Vi vil også ta kontakt med dere pr. telefon eller SMS, men som sagt; det er helt lov til å kontakte oss også!

Og du; når du skal gå...; husk å si ordentlig Ha det til barnet ditt - ikke lur deg unna mens barnet er opptatt med en leke. Det gjør kanskje avskjeden lettere for deg selv, men veldig mye vanskeligere for barnet ditt. Det er så innmari trist å plutselig oppdage at mamma/pappa ikke er der lenger. Og når du har sagt Ha det til barnet så skal du gå... Selv om barnet ditt gråter... Det er veldig, veldig sårt og vanskelig - det forstår vi SÅ godt, men forsøk å vis barnet ditt at dette å være i barnehagen er trygt - og vær tydelig på at du kommer tilbake. Og så får du lov til å gråte så mye du vil når du setter deg i bilen! Og mens du er borte så lover vi å ta godt vare på barnet ditt! Vi skal gi barnet masse kos, omsorg og trygghet. Og når du lurer på hvordan det går; ring oss!

Alt i alt legges det til rette for minst mulig opplegg, og mest mulig ro og trygghet i disse oppstartsukene. Det kan være dager som virker kaotiske her denne perioden, med gråt, snørr og tårer... - slik er august måned i barnehagen. Dette er vi vant med. Og det går over :) Med godt samarbeid og god kommunikasjon mellom hjem og barnehage skal vi få til dette bra!

Vi gleder oss til dette året, og ser frem til et godt samarbeid med dere som foreldre/foresatte :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar